Back to the basic! - Reisverslag uit Semporna, Maleisië van Tamara Bakkenes - WaarBenJij.nu Back to the basic! - Reisverslag uit Semporna, Maleisië van Tamara Bakkenes - WaarBenJij.nu

Back to the basic!

Door: Tamara oftewel Jane

Blijf op de hoogte en volg Tamara

02 Oktober 2012 | Maleisië, Semporna

Hallo allemaal,

Hier eindelijk weer een teken van leven! We hebben weer internet. Heel erg bedankt voor alle leuke reacties en felicitaties aan Jan Arie.

Onze beleving als Tarzan en Jane in de jungle zit er alweer op. We zijn er uiteindelijk 3 dagen geweest en het was een super gave en bijzondere ervaring.

Na een busreis van dik een uur, kwamen wij met een groep aan bij de rivier die ons zou brengen naar onze slaapplek, midden in de jungle. Met een boot werden wij bij het kamp afgezet en de reis erheen was al een hele belevenis. Je krijgt zoveel indrukken dat je bijna niet weet waar je moet kijken.

Aangekomen bij ons kamp realiseerde ik mij opeens dat dit het echte werk is en onze jungle tour nu echt gaat beginnen. Spannend!! Er kwamen meteen een aantal belangrijke vragen in mij op. Waar kunnen wij ons wassen?? Waar kunnen wij naar het toilet?? Het antwoord kwam al snel: Je wast jezelf met rivierwater en het toilet is een klein hokje waarbij je zelf moet doorspoelen met emmers rivierwater. Oké, dit is echt heel primitief, we're going back to the basic!

Dan onze slaapplek...een open hutje die wij moesten delen met twee andere stelletjes die precies hetzelfde dachten als ons en even moesten wennen aan deze manier van (over)leven.

De nachten in de jungle waren: kort, warm, klam en vooral onrustig. We kregen namelijk bezoek van ratten in ons hutje en onze apenvriendjes die het nodig vonden om 's nachts op ons dak te slaan. Na twee nachten was ik echt gebroken, aangezien ik bij een klein geluidje meteen rechtop zat met een zaklamp op mijn hoofd. Het zal toch niet zo zijn dat die ratten mijn kleding zouden kapot knagen, terwijl ik al zo weinig bij mij heb?! Dus, tijdens de nachten lag ik te waken met 1 oog dicht.

Het is tijd om een "douche" te nemen, maar hoe ga ik dat doen? Neem ik een duik in de rivier met de kans op een krokodil in mijn bil? Nee, laten we dat maar niet doen. De douche was een plek bij de wc, waar tonnen rivierwater stonden. Met een emmer water over je hoofd kon je je eigen "straal" regelen van je douche, super. Ik bedacht een alternatief waarbij ik het idee van douchen met bruin rivierwater iets minder vies vond: ik pakte een emmer water, deed er een flinke hoeveelheid douche gel in, zodat het water iets minder bruin leek en lekker sopte. Hier moeten we het dan mee doen...I will survive in the jungle :)

De tochten in de jungle en op de rivier waren echt super gaaf, waarbij we enorm veel gezien hebben. Wanneer je er tussenin loopt en er langs vaart zijn de enorme bomen al indrukwekkend om te zien, nog niet gesproken over het wildlife wat we gespot hebben. Tijdens de tochten hebben wij onder andere gezien: een orang oetan, een krokodil, veel verschillende aapjes, bijzondere vogels en nog veel meer.

De belevenis en het (over)leven als Tarzan en Jane in de jungle was echt heel bijzonder, waarbij wij veel mooie indrukken hebben opgedaan. Maar nu verlangen wij toch echt heel erg naar een lekker bed en een normale douche! ;)

Vanaf de rivier werden wij als groep weer terug gebracht naar het vaste land. De volgende bestemming stond alweer op de planning: het duikeiland Mabul! Maar eerst moesten we naar het stadje Semporna om vanaf daar de volgende dag met de boot naar het eiland te vertrekken.

Met twee andere stelletjes uit Nederland, die wij ontmoet hadden tijdens de jungletour, besloten wij om gezamenlijk met een busje onze reis naar Semporna te beginnen. Na 4,5 uur in twee verschillende busjes, waarvan de APK duidelijk niet in orde was, kwamen wij eindelijk aan in Semporna. Klein detail: de busjes hadden geen airco, het kwik liep op tot ongeveer 40 graden en bij elke heuvel had ik het idee dat de schakelbak of de uitlaat onder de auto uit zou vallen. Maar het is helemaal goed gekomen en na zo'n warme en lange reis was ik blij dat ik uit het busje was. Nu op zoek naar een normaal bed!!

Gelukkig hadden wij al snel een goed hotel gevonden, waarbij wij zelfs een zwembad hadden. Het leek even of ik een oase zag in een woestijn...dus snel bikini en zwembroek aan en afkoelen voordat het fictie blijkt te zijn!

Bijgekomen van de jungletour en de reis naar Semporna, stond de volgende reis alweer gepland. Het was een boottocht van ongeveer een uur naar het eiland Mabul. Aangezien dit verhaal al erg lang (hoop niet saai) is, zal ik het voor nu hierbij laten en binnenkort onze belevingen beschrijven op het duikeiland Mabul!

Veel liefs Jan Arie & Tamara xx

P.s: De foto's komen nog, maar we zijn nog niet op plekken geweest waar een internetcafe zit en we hebben ook nog geen iPad kunnen kopen, sorry!!

• 02 Oktober 2012 - 17:49

Jan:

Heb gebruld hier met sas !!!vind het wel stoer van je hoor!!! Xx

• 02 Oktober 2012 - 19:56

Mama:

Hallo,
    Weer een leuk reisverslag, ja back to basic is dit zeker !
    Niet meer zeuren over een spin ofzo, je bent nu een stoere meid geworden.
    Het bruine rivierwater is wel goed voor je haarkleur !
    Ik kan niet wachten op het volgende avonturen-verslag.
    Nog veel plezier "uitkijken" dikke kus voor beide. X X X

• 02 Oktober 2012 - 20:05

Jos Evertse:

Hallo kinderen. Wat een geweldig geschreven verhaal. Je doet er goed aan om na thuiskomst, een boek te gaan schrijven, Tamara. Ik ben blij dat jullie het ervaren als omschreven. Moet een enorme ervaring zijn, in een land met zoveel ongerepte natuur.Hier alles o.k., en rustig. Geniet beiden van de nog spannende en mooie belevenissen. XXX Papa.

• 03 Oktober 2012 - 18:19

Fam. Hoogenboom:

Mooi verhaal weer Tamaar en Jan-Arie! Spannend met al die beesten.... Mooi om te zien, als ze maar niet te dichtbij komen haha. Nu op naar de volgende avonturen. Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal. Heel veel plezier nog de komende 2 weken!!

Liefs van ons